Polipi i plodnost kod žena: Otkrijte njihovu povezanost

Sadržaj

Šta su polipi?

Polipi-i-plodnost-kod-žena-Otkrijte-njihovu-povezanost​

Polipi su benigne izrasline koje se mogu pojaviti u različitim delovima tela, uključujući i matericu žene. Kada se polipi formiraju u endometrijumu, unutrašnjem sloju materice, mogu imati određeni uticaj na plodnost žene.

Povezanost između polipa i plodnosti

Polipi u materici mogu ometati normalan proces začeća i uticati na plodnost žene iz nekoliko razloga. Evo nekoliko načina na koje polipi mogu uticati na plodnost:

 

  • Ometanje implantacije embriona: Polipi mogu ometati implantaciju embriona u endometrijum. Ukoliko se polip nalazi u blizini mesta gde se embrion treba usaditi, može se ometati uspešno prihvatanje i rast embriona.

 

  • Promene u strukturi materice: Veliki polipi ili polipi smešteni na određenim mestima u materici mogu izazvati promene u strukturi materice. Ove promene mogu otežati normalan protok sperme kroz matericu, smanjiti mogućnost da sperma dosegne jajnu ćeliju ili da se embrion usadi.

 

  • Hormonska neravnoteža: Polipi mogu dovesti do hormonalnih promena u organizmu. Ove promene mogu uticati na regularnost menstrualnog ciklusa i otežati ovulaciju. Ovulacija je ključni deo procesa začeća, a njeno ometanje može smanjiti šanse za trudnoću.

Kako se dijagnostikuju polipi?

Dijagnostikovanje polipa može se obaviti putem različitih procedura. Evo nekoliko metoda koje se koriste:

 

  • Ultrazvuk: Ultrazvuk se može koristiti za vizualizaciju polipa u materici. Ova neinvazivna metoda omogućava lekaru da proceni veličinu i položaj polipa.

 

  • Histeroskopija: Histeroskopija je postupak koji uključuje umetanje tanke cevi sa kamerom kroz cerviks kako bi se direktno pregledao unutrašnji deo materice. Ova metoda omogućava lekaru da vizualno identifikuje polipe i uzme uzorak za biopsiju.

Lečenje polipa i tablete za plodnost kod žena

Kada se polipi identifikuju kao uzrok problema sa plodnošću, lekar može preporučiti odgovarajući tretman. Evo nekoliko mogućih opcija:

  • Hormonska terapija: Lekar može preporučiti hormonalnu terapiju kako bi regulisao nivo hormona i poboljšao menstrualni ciklus i ovulaciju.
  • In vitro fertilizacija (VTO – vantelesna oplodnja): U slučajevima kada drugi faktori takođe utiču na plodnost, vantelesna oplodnja može biti opcija. Ovaj postupak uključuje uzimanje jajnih ćelija, oplodnju spermom u laboratoriji, a zatim prenos embriona nazad u matericu.

Upotreba BabyLab tableta za plodnost kod žena

Postoje različite tablete i suplementi na tržištu koji se promovišu kao sredstva za poboljšanje plodnosti. Međutim, važno je napomenuti da kod odabira ovih sredstava treba biti pažljiv i sagledati da li sadrže hormone i da li podstiču hormonalni razvoj i da li su sastavljeni od prirodnih elemenata ili hemijskih.

 

BabyLab tablete za plodnost kod žena su tablete koje su potpuno prirodne i bezbedne za upotrebu. Pored celog kompleksa vitamina B i D, koenzima Q10, one sadrže i ekstrakte super biljaka Virak i Rastavić koji imaju jako protiv-upalno i anti-inflamatorno dejstvo i regulišu hormonalni balans, izuzetno su se dobro pokazali za prirodno rešenje za polipe – vrlo ih uspešno redukuju nakon minimum 90 dana kontinuirane upotrebe.

 

Pre nego što se odlučite za upotrebu bilo kakvih tableta ili suplemenata za poboljšanje plodnosti, važno je konsultovati se sa stručnjakom, poput ginekologa ili stručnjaka za reprodukciju. Oni će moći da pruže relevantne informacije, procene vašu specifičnu situaciju i preporuče odgovarajući tretman koji je baziran na dokazima.

Zaključak

Polipi u materici mogu imati značajan uticaj na plodnost žene ometanjem implantacije embriona, izazivanjem promena u strukturi materice i hormonalnom neravnotežom.

Pored konsultacija sa stručnjakom u vezi načina lečenja, najbolje je da prvo pokušate lečenje prirodnim sastojcima u vidu tableta koje pored lečenja polipa i poboljšavaju i doprinose vašoj plodnosti.

O sastavu i korisnim prirodnim elementima BabyLab možete više saznati OVDE.

Želite da poručite BabyLab i uz pomoć našeg vodiča za ostvarenje trudnoće naučite kako da poboljšate svoju plodnost?