Uslovi korišćenja i politika privatnosti

Opšti uslovi

Poštovani kupci,

 

Upotrebom ovog internet sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili sve navedene uslove korišćenja (u daljem tekstu “uslovi”) i slažete se da ste obavezni da ih poštujete, kao i sve druge primenljive zakone i propise. Ukoliko ne prihvatate ove uslove, nemojte koristiti ovaj internet sajt. Prodavnica zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih opštih uslova.

 

Uslovima korišćenja sajta https://babylab-fertility.com definisana su pravila koja korisnicima ove usluge (dalje u tekstu :“Korisnik“ ili “Kupac”) omogućavaju kupovinu dijetetskih suplemenata, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima koji regulišu ovu oblast. 

 

Sav materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu “Sajt”) je zaštićen autorskim pravima i svaka neovlašćena upotreba može predstavljati kršenje Zakona o autorskom i srodnim pravima, Zakona o žigovima ili drugih zakona iz oblasti intelektualne svojine. Osim ukoliko je drugačije naznačeno na drugom mestu na ovom sajtu, sav sadržaj možete pregledati, kopirati, štampati ili preuzimati isključivo za ličnu, nekomercijalnu upotrebu i u informativne svrhe, pod uslovom da sve naznake o autorskim pravima ili drugim vlasničkim informacijama koji su sadržani u originalnom dokumentu zadržite u svim kopijama. Ne možete menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe.

 

Informacije na ovom web sajtu imaju opštu informativnu svrhu i ne mogu da budu zamena za profesionalni medicinski ili farmaceutski savet od strane lekara, odnosno farmaceuta, ili drugih kvalifikovanih zdravstvenih radnika. Informacije koje su dostupne na ovom web sajtu ne treba da se koriste za lečenje ili dijagnostifikovanje medicinskog stanja ili kao zamene za mišljenje Vašeg lekara, farmaceuta ili nekog drugog kvalifikovanog zdravstvenog radnika.

 

 

Ako imate ili sumnjate da imate medicinski problem, ili stanje, odmah kontaktirajte lekara, farmaceuta ili druge kvalifikovane zdravstvene radnike. Ne treba nikada da zanemarite medicinski savet ili da odložite traženje pomoći od Vašeg lekara zbog nekih informacija koje ste pročitali na ovom web sajtu. Nikakve dodatke u ishrani ili bilo koji tretman ne smete započeti jer ste to pročitali na našem web sajtu dok se ne posavetujete sa Vašim lekarom, farmaceutom ili drugim kvalifikovanim zdravstvenim radnikom.

 

Sve savete i ili informacije dobijene direktno ili indirektno preko web sajta prihvatate na sopstveni rizik.

 

Web sajt https://babylab-fertility.com niti bilo ko od njegovih vlasnika, menadžera, direktora, zaposlenih, agenata, partnera, oglašivača ili saradnika ne preuzima bilo koju pravnu odgovornost za bilo kakvu netačnu ili obmanjujuću informaciju koja je bilo profesionalna ili sadržana u okviru sajta.

 

 

Privatnost podataka

Da bi kupovina Korisnika bila uspešno obrađena potrebno je da Kupac unese tačne podatke o imenu i prezimenu, kontakt telefonu, email adresi i adresi isporuke. Uz pomoć tih podataka Prodavac će biti u mogućnosti da Kupcu isporuči kupljenu robu. 

 

 

Politika privatnosti

U ime Online prodavca – Nuova Vita DOO obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne žele da se izbrišu sa mailing lista, koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju u skladu sa zakonom i dostupni su samo zaposlenima, kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Nuova Vita DOO odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti u skladu sa zakonom.

 

Mi interno koristimo podatke o našim korisnicima, da statistički analiziramo korišćenje sajta, poboljšamo sadržaj i našu ponudu kao i da prilagodimo sadržaj našeg sajta i raspored istog. Takođe, možemo koristiti informacije o Vama koje će Vam u nekim slučajevima koristiti radi ostvarivanja vaših (zajedničkog) interesa, kao što su ciljani baneri i promocije, uz vaše odobrenje i saglasnost koje se daje prihvatanjem uslova za korišćenje, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

 

Vaši podaci se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su nužni za obavljanje posla, pa se ovim putem obavezujemo da prikupljene podatke nećemo koristiti u bilo koje druge svrhe, niti ćemo iste učiniti dostupnim bilo kojem trećem licu. Svi zaposleni su svesni značaja čuvanja tajnosti podataka i odgovorni za poštovanje ove Politike zaštite privatnosti.

 

Nuova Vita DOO neće svesno sakupljati internet kontakt podatke od dece i maloletnh lica (u skladu sa zakonskim zahtevima), te ukoliko saznamo da raspolažemo ličnim podacima o nekom detetu ili maloletnom licu, takve podatke ćemo obrisati iz naših sistema. Izuzima se bilo kakva odgovornost za porudžbine primljene od, ili isporučene osobama do 18 godina.

 

 

Naručivanje

Proizvodi se naručuju popunjavanjem kontakt forme ili “ubacivanjem” proizvoda u korpu na Internet stranici i nakon potvrde porudžbine ista je neopoziva (osim u slučajevima i po proceduri predviđenoj važećim zakonima). Ukoliko Online prodavac nije u mogućnosti da isporuči svu naručenu robu, isporučiće raspoloživu od izabrane robe, o čemu će obavestiti Kupca mejlom (ili telefonom).

 

Dostava

Proizvodi se dostavljaju na području cele Srbije. Isporuka porudžbine je u roku od 15 dana. Rok dostave može da bude i duži od naznačenog, ali ne duži od 30 dana, ukoliko naručeni proizvodni trenutno nisu dostupni ili je kupac potvrdu o online kupovini dobio u toku vikenda ili državnih praznika.

 

Kupac je obavezan da prilikom preuzimanja robe potpiše otpremnicu, koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju poručene robe.

 

Ukoliko kupac naručenu robu odbije da primi prilikom isporuke na željenu adresu, prodavac ima pravo da traži nadoknadu poštanskih i sopstvenih manipulativnih troškova.

 

Plaćanje

Naručenu robu kupac plaća gotovinom kuriru prilikom dostave.

 

Povrat novca u slučaju povrata robe vrši se od strane prodavca isključivo na tekući račun, koji je kupac priložio u Obrascu o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu.

 

Reklamacije

1. Kupac putem mejla nuovavita.doo@gmail.com, ili u pisanoj formi izjavljuje reklamaciju prodavcu – uz dostavu računa kao dokaz za kupljenu robu poštom na adresu Prodavca.

 

2. Nuova Vita doo – Prodavac je dužan da se o Vašem zahtevu izjasni u roku od 5 radnih dana od dana kada je izjavljena reklamacija.

 

3. Nuova Vita doo – prodavac je dužan da prihvaćenu reklamaciju reši u roku od 30 dana od dana podnošenja reklamacije.

 

Reklamacije na oštećenja u transportu

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Svako oštećenje pri transportu kupac je dužan da prijavi u roku od 24 sata od prijema robe.

 

Ukoliko uočite takvo oštećenje, nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok proverite da li oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda ili gubitak delova. Ukoliko proizvod nije oštećen, i svi delovi su na broju, potpišite prijem pošiljke.

 

Reklamacije na podatke ili pogrešnu vrstu robe

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24 sata od trenutka prijema pošiljke, pozovete telefonom na broj + 381604315551 ili pošaljete e–mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e–mail nuovavita.doo@gmail.com i opišete kakav problem imate. U najkraćem mogućem roku, odgovorćemo potrošaču na izjavljenu reklamaciju i obavestićemo Vas o daljem postupanju. Rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od trenutka prijave iste.

 

Odustanak od ugovora zaključenog na daljinu

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača za svaku kupovinu putem interneta kupac koji se u smislu navedenog zakona smatra potrošačem ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana od dana prijema robe, odnosno odustanak od kupovine.

 

Zakon o zaštiti potrošača isključuje pravo kupca da odustane od ugovora u slučaju isporuke robe čija cena zavisi od promena na finansijskom tržištu na koje Prodavac ne može da utiče i koje mogu nastati u toku roka za odustanak, isporuke robe koja je podložna pogoršanju kvaliteta ili ima kratak rok trajanja, isporuke zapečaćene robe koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga i koja je otpečaćena nakon isporuke i isporuke druge vrste robe u skladu sa Zakonom.

 

Potrošač je na osnovu čl. 34 Zakona o zaštiti potrošača dužan da vrati robu trgovcu – Online prodavcu (Nuova Vita DOO), bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu. Po isteku roka od 14 dana roba se više ne može vratiti. Prilikom povrata robe obavezno je vratiti istu u ispravnom i nekorišćenom stanju i u originalno neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i originalan račun. Smatraće se da je roba vraćena u roku, ako je potrošač poslao robu pre isteka roka od 14 dana od trenutka slanja obrasca za odustanak. Potrošač snosi direktne troškove vraćanja robe.

 

Potpisivanjem obrasca o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu potrošač izjavljuje da je saglasan da mu se cena robe vrati kada roba bude vraćena na adresu za prijem obrazaca i robe, a da trgovac – Online prodavac (Nuova Vita DOO) ima pravo da uskrati vraćanje celokupne kupoprodajne cene ili srazmerno umanji vrednost kupoprodajne cene, ukoliko utvrdi da roba nije u ispravnom stanju zbog toga što je potrošač robom neadekvatno ili nepravilno rukovao.

 

Troškove transporta prilikom jednostranog raskida ugovora – odustanka od ugovora snosi kupac. Ukoliko neki od gore navedenih zahteva ne bude ispunjen, Online prodavac neće biti u mogućnosti da prihvati zahtev kupca.

 

Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost.