šta-je-inozitol

Inozitol i plodnost

Kada pričamo o poboljšanju plodnosti kod žena, mnogo pričamo o vitaminima, ali ne smemo da zaboravimoinozitol.

 

Sada se pitate: “Šta je to?” Zašto ima tako čudno ime? Da li su druge žene imale efekta od toga?

inozitol-i-plodnost

Šta je inozitol?

Inozitol je prirodna supstanca sa antioksidativnim svojstvima. To je deo porodice vitamina B kompleksa. Iako sam po sebi nije vitamin, inozitol se koristi za lečenje širokog spektra stanja kao što su metabolički poremećaji i poremećaji raspoloženja. Inozitol se prirodno nalazi u nekim namirnicama bogatim vlaknima i možda je već deo vaše ishrane.

 

Neke nedavne studije o inozitolu pokazale su ubedljive prednosti za žene koje se bore sa PCOS (sindrom policističnih jajnika). Neki lekari za plodnost mogu propisati inozitol kao pripremu za vantelesnu oplodnju ili ovulaciju.

 

Do sada smo govorili o inozitolu kao opštem terminu, ali postoji devet oblika inozitola. Dva najveća su Mio-Inositol i D-Chiro-Inositol kada je u pitanju plodnost.

Kako inozitol pozitivno utiče na plodnost žene?

Mio-Inositol i D-Chiro-Inositol pomažu u ravnoteži hormona odgovornih za proizvodnju androgena (muških polnih hormona). Mio-Inositol i D-Chiro-Inositol zajedno rade na pomoći u kontroli glukoze u krvi, reproduktivnoj podršci, podršci jajnicima, hormonskoj podršci i pomaganju u ishodima IVF-a.

 

Pokazalo se da mio-inozitol promoviše žensku plodnost kroz podržavanje hormonske ravnoteže i funkcije jajnika.

 

D-Chiro-Inositol s druge strane podržava metaboličko zdravlje kod žena. On igra važnu ulogu u rastu ćelija, nivou šećera u krvi i krvnom pritisku.

 

Inozitol poboljšava osetljivost na insulin.

Ako znate nekoga ko pati od PCOS-a, znate da je poboljšanje insulinske osetljivosti (ili insulinske rezistencije) neverovatno važno. Jednostavnim poboljšanjem svoje osetljivosti na insulin, žene sa PCOS mogu smanjiti ili eliminisati neke od najgorih simptoma. Mnogi od ovih simptoma uključuju povećanje telesne težine, neplodnost ili akne.

 

I mio-inozitol i D-hiro-inozitol imaju pozitivne efekte na insulinsku osetljivost i kao rezultat toga, pokazali su poboljšanja u nekoliko biomarkera povezanih sa hormonima.

 

Simptomi PCOS-a mogu biti teški za svaku ženu. Novi načini kontrole simptoma značajno su se poboljšali poslednjih godina, sa nekim ženama koje prate ciljane dijete i programe životnog stila..

Da li je inozitol pravi za vas?

Inositol može pomoći kod neplodnosti, metaboličkog sindroma, gestacionog dijabetesa, depresije i sindroma policističnih jajnika (PCOS). Mnoge žene su oduševljene efektima nakon upotrebe inozitola.

Jedan od najvažnijih sastojaka BabyLab tableta je upravo zato i mio-inositol. Na preporuku međunarodnih stručnjaka za vantelesnu oplodnju i lekara, uključili smo ga u recepturu kao neophodan element za sve žene koje žele da poboljšaju svoju plodnost i što pre dođu do svoje bebe.

 

Svakodnevnim unosom 1 tablete za poboljšanje plodnosti kod žene, BabyLab, daćete sjajnu podršku svojim jajnim ćelijama da budu što kvalitetnije a samim tim i embrion koji se od njih kreira.