5 načina kako povećati plodnost kod žena u 2023. godini

Sadržaj

Ako je 2023. godina u kojoj se nadate da ćete začeti vašu bebu, to je razlog više da vaše telo pripremite sada. I dok je svako putovanje do roditeljstva drugačije, malo više fokusiranja na to kako da podstaknemo tu plodnost može biti u velikoj meri značajno za one koji koriste planirani pristup „pravljenja bebe“.

 

Istraživanja pokazuju da je bitno zdravlje oba biološka roditelja tokom perioda pre začeća – tri do šest meseci pre nego što je beba začeta – igra ogromnu ulogu u svemu, od začeća do zdravlja u trudnoći do životnog zdravlja njihove bebe.

 

Srećom, postoje jednostavni koraci koje oboje možete preduzeti da biste zajedno poboljšali svoje zdravlje. Evo pet načina da pripremite svoje telo za bebu u ovoj godini.

5-načina-kako-povećati-plodnost-kod-žena-u-2023.-godini

KAKO POVEĆATI PLODNOST KOD ŽENA

 • Zdravlje oba biološka roditelja direktno utiče na ishod trudnoće i doživotno zdravlje
  njihove dece.
 • Budući roditelji mogu poboljšati svoje zdravlje tokom perioda pre začeća
  specijalizovanom i kvalitetnijom ishranom, redovnim vežbanjem, minimiziranjem
  stresa i izbegavanjem toksina iz životne sredine.
 • Visokokvalitetni prenatalni vitamin može isporučiti hranljive materije koje pokreću
  procese začeća i kod muškaraca i kod žena.

POBOLJŠAJTE SVOJU ISHRANU

Kada je u pitanju plodnost, mnogo toga je van naše kontrole. Ali ishranom se apsolutno može povećati plodnost kod žena jer ona igra direktnu ulogu u ishodima plodnosti za žene i za muškarce. Raznolika dijeta sa integralnom ishranom može da učini čuda – pomaže u stvaranju najzdravije moguće sperme, čuva kvalitet jajnih ćelija i smanjuje vreme potrebno za začeće.

 

Jedite raznovrsnu ishranu bogatu povrćem, voćem, integralnim žitaricama i visokokvalitetnim proteinima i ograničite prerađeno meso, trans masti i proizvode od soje zbog njihovog potencijalno štetnog dejstva.

 

BABYLAB PREMIUM SUPLEMENT MOŽE POVEĆATI PLODNOST KOD ŽENA – NADOPUNITE NEDOSTATKE U SVOJOJ ISHRANI VISOKOKVALITETNIM SUPLEMENTOM ZA NjU

 

Svi znaju da je ženama potreban dodatni suplement tokom trudnoće. Ali majke koje se nadaju trudnoći takođe će imati izuzetne koristi od uzimanja specijalizovanih hranljivih sastojaka pre začeća – kao i budući otac.

 

Iznenađeni? Nemojte biti! Suplementi su veliki deo nege pre začeća, obezbeđujući stabilnu zalihu hranljivih materija koje podržavaju procese koji pokreću začeće i kod žena i kod muškaraca.

 

Mnogi stručnjaci preporučuju da počnete sa dijetetskim suplementima najmanje tri meseca pre nego što se nadate da ćete zatrudneti, a to nije slučajnost. Dok se žene rađaju sa svim jajnim ćelijama koje će ikada imati, svakoj će biti potrebno otprilike tri meseca da bude spremna za oplodnju. U međuvremenu, muškarci su zauzeti izbacivanjem miliona spermatozoida svakog dana, ali sazrevanje sperme takođe traje oko tri meseca. U oba slučaja, pravi hranljivi sastojci u pravim količinama su apsolutno bitni za kvalitet jajnih ćelija i kvalitet sperme kao što su pokretljivost, morfologija i drugi faktori.

 

Unesite zaista jedinstven dijetetski suplement — koji je formulisan tako da sa specijalizovanom ishranom podrži odgovarajuće potrebe žena prilikom začeća. Dizajnirali smo BabyLab za žene tako da predstavlja najbolje moguće „gorivo“ za plodnost i kreiranje porodice.

 

Naša formula za žene koja će povećati plodnost kod žena, od nekoliko prenatalnih suplemenata na tržištu koji ispunjavaju preporučene nivoe ključnih hranljivih sastojaka i pomažu u promovisanju hormonske ravnoteže i zaštite zdravog sazrevanja jajnih ćelija, jedina sadrži prirodne sastojke, drevne i dokazane biljke za plodnost koje se u narodu stotinama godina unazad koriste kao biljke koje poboljšavaju plodnost, između ostalih prednosti.

POSVETITE SE REDOVNOM VEŽBANJU

Postoji mnogo dokaza da vežbanje pomaže u skoro svakoj fazi zdravlja, a plodnost nije izuzetak. Ali ne morate da se obavezujete na maratonski trening ako to nije za vas. Samo 30 minuta kardio treninga tri puta nedeljno može pomoći u poboljšanju hormonske ravnoteže i redovne ovulacije za žene i samim tim povećati plodnost kod žena.

 

Prekoncepcija je dragoceno vreme u kome postavljate osnov za svoju buduću porodičnu kulturu. Zašto ne istražite nekoliko načina da budete aktivni zajedno sa vašim partnerom? Posvetite se šetnji po kraju u kom živite svake večeri, uhvatite se za loptu ili istražite novu stazu za vožnju bicikla. Kako god to uradite, zabavljaćete se više što se više krećete — a takođe ćete videti i benefite za plodnost.

REŠITE SE STRESA

Činjenica : bez sumnje stres smanjuje vaše šanse da zatrudnite. Istraživači raspravljaju o razlozima – može biti da sam stres direktno utiče na plodnost, ili da nas suočavanje sa stresom vodi ka nezdravom ponašanju.

 

U svakom slučaju, budući roditelji mogu da upravljaju stresom tako što će dati prednost spavanju, kreirati zdrave granice oko radnih obaveza i odvojiti vreme za uživanje u omiljenim aktivnostima. Da znamo, lakše je to reći nego učiniti, ali svako malo truda pomaže.

BUDITE SVESNI TOKSINA IZ ŽIVOTNE SREDINE

Znajte da je izuzetno važno poreklo svega onoga što unosite u svoje telo. Zato oboje planirajte da svoje reproduktivno zdravlje uzmete u svoje ruke korišćenjem najboljih dijetetskih suplemenata, raznolikom ishranom sa integralnom hranom, redovnim vežbanjem i kontrolom stresa ćete sa velikom sigurnošću povećati plodnost kod žena. Većina ljudi ne razmišlja o stvarima koje mogu da vam se ušunjaju i izazovu pustoš u vašem reproduktivnom sistemu – o toksinima iz životne sredine.

 

Za žene, izloženost toksičnim hemikalijama može dovesti do bržeg starenja jajnih ćelija, povećanja rizika od pobačaja i usporavanja rasta fetusa. Za muškarce, previše izlaganja toksičnosti može uzrokovati nizak broj spermatozoida i loš kvalitet sperme, što otežava da postanu roditelj.

 

Srećom, vaše telo ima neverovatnu sposobnost lečenja. Kad god je moguće, istražite mogućnosti alternativnog izbora. Budite izbirljivi u korišćenju čistih suplemenata i vitamina, proizvoda za lepotu i čišćenje i koristite alternativne proizvode kada niste sigurni u bezbednost proizvoda koji koristite kod kuće ili na poslu.

ZAKLJUČAK I SAVETI

Za stvaranje bebe potrebno je dvoje, a zdravlje oba roditelja igra veću ulogu nego što mislite.

 

Ako je rađanje bebe vaš plan za 2023. godinu, preduzimanje koraka sada za poboljšanje vašeg zdravlja kao para može pomoći u izgradnji vaše veze i povećati vaše šanse za zdravo začeće, trudnoću i bebu.

 

Želimo vam ništa osim uspeha na vašem putu ka roditeljstvu!

Želite da poručite BabyLab i uz pomoć našeg vodiča za ostvarenje trudnoće naučite kako da poboljšate svoju plodnost?